Break the Fight! -taidenuorisotyömalli esillä kevään ja kesän aikana tapahtumissa ympäri Suomea!

Break the Fight® lyh. BTF -taidenuorisotyömalli vie väkivallattomuuden sanomaa kouluikäisille Suomessa. Tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista ja edistää yhteisöllistä tekemistä sekä kouluissa että niiden ulkopuolella. BTF -taidenuorisotyössä lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Olemme keväällä ja kesällä mukana monissa tapahtumissa, kuten Nuori2023 -tapahtumassa Jyväskylässä huhtikuussa, Maailma kylässä -festareilla Helsingin Suvilahdessa toukokuussa ja kesäkuussa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla! Edessä on toiminnan kannalta kiireinen ja tapahtumantäyteinen vuosi!

Break the Fight! -taidenuorisotyömalli kehitettiin nuorten hyväksi

Nyt jos koskaan on tarve koulukiusaamisen ja syrjimisen vastaiselle nuorisotyölle. Koulukiusaamisesta puhutaan paljon mediassa mutta mitä asialle tehdään? Kunnat esittävät eri ohjelmia tai projekteja asiaa päihittääkseen, mutta kestävää ratkaisua ei ole löytynyt. 

Syrjäytyminen ja jopa jengiytyminen alkaa olla ilmiö nuorten keskuudessa. Siksi on tärkeää ennaltaehkäistä eriytymistä. Voimme yhdessä auttaa nuoria. Tarjoamme mallina taidenuorisotyötä, jonka olemme itse kehittäneet. Mallissamme nuoret saadaan yhdessä toimimaan ja tekemään mieleisiä asioita. 

Break the Fight® -toiminnan tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista ja edistää yhteisöllistä tekemistä sekä kouluissa, että niiden ulkopuolella. Toiminnassa lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Samalla toiminta työllistää ammattitaiteilijoita ja katukulttuurin ammattilaisia sekä luo uusia poikkisektorisia toimintamalleja taiteen, kulttuurin, nuorisotyön ja koulujen välille.

Taidetoiminta tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja vahvistaa itsetuntoaan katukulttuurin ja näyttämötoiminnan avulla. Kouluissa ja nuorisotaloilla toteutettavat Break the Fight! -taidetyöpajat ja kurssikokonaisuudet muodostuvat lajeista breikkaus (liikunta), räppilyriikat (äidinkieli, musiikki) deejaying/beatboxaus (musiikki) ja­­­ graffititaide (kuvataide). 

Arja Tiili Dance Companyn toiminnassa kehitetään BTF -taidetoimintamalleja, kuten uusi BTF-Hybriditeatterin toimintamalli. Tanssiryhmän ydintoimintaan kuuluu tanssitaide, ammattinäyttämöteokset, kiertuetoiminta ja yleisötyö. 

Break the Fight® – toiminnalle on rakennettu uusi taidenuorisotyön malli koulunuorisotyöhön sovellettavaksi. Tarjoamme koulutusta kuntien nuorisotyöntekijöille ja taide- sekä yhteisöpedagogeille. Matalan kynnyksen kohtaamisia ja toimintaa kouluarjessa taidekummitoiminnan keinoin. Kehitämme työkaluja, joilla hiphop – kulttuuriin pohjautuva tekeminen ja kiireettömät kohtaamiset luovat nuorilähtöistä sisältöä kouluarkeen, ehkäisevät koulukiusaamista ja purkavat jännitteitä. Taidekummitoiminnassa kouluyhteisöä rakennetaan yhdessä oppilaiden ja opettajien kanssa näin edesauttaen koulun toimintakulttuurin kehittämistä. 

Tarjoamme myös tanssiesitystä kouluille ja eri tiloihin. Burn the Floor! -esityksessä on kyse yhteen saattamisesta, rytmin, musiikin ja liikkeen kautta. Burn the Floor! on tanssimusiikkiesitys, jossa esiintyy kolme ammattitanssijaa ja kaksi muusikkoa. Esityksen teemoja ovat muistot, identiteetti, urbaanit kadut, tanssin ilo ja rytmit. Esitys (kesto 30 min) on tilattavissa festivaaleille, tapahtumiin ja kouluille sekä yhdistettävissä koulukiusaamisen vastaisiin työpajoihin lapsille ja nuorille.

Teoksen ydinsanomana on tanssin ilo ja hekuma, mikä syttyy oman kehon onnistumisesta liikkeessä, rytmissä ja liikkeen tuottamisessa. Teoksessa yhdistyy nykytanssi, katutanssi sekä livemusiikki, rummut ja saksofoni.

Lisää infoa meistä: https://breakthefight.com ja https://www.arjatiili.fi

 

Edessä on tapahtumarikas kevät ja kesä! 

Osallistumme useihin upeisiin tapahtumiin! Poimintoja tulevista menoista alla. 

Olemme huhtikuussa mukana Nuori2023-tapahtumassa. 

NUORI2023 – valtakunnallinen kasvatus- ja nuorisoalan kohtaaminen järjestetään Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 18.–20.4.2023! 

Pisteemme on B-132. 

NUORI2023 – valtakunnallinen kasvatus- ja nuorisoalan kohtaaminen. Tapahtuma on tarkoitettu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille. NUORI2023 on koko kasvatus- ja nuorisoalan suurtapahtuma, jossa alan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua. Kolmipäiväisen tapahtuman keskeiset elementit ovat seminaariohjelma ja kattava näyttelyalue. Luvassa on luentoja, työpajoja, paneeleita, elämyksiä ja uusia tuttavuuksia. Tapahtuman järjestää Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry ja Kirkkohallitus. Tapahtuma järjestetään ilmastovastuullisesti. 

Lisää infoa tapahtumasta: https://nuorisoala.fi/palvelut/koulutuksetjatapahtumat/nuori-tapahtumat/nuori2023/

Liput saat täältä: https://www.lyyti.fi/reg/NUORI2023__valtakunnallinen_kasvatus_ja_nuorisoalan_kohtaaminen_3620

Olemme mukana myös Maailma Kylässä -festareilla Helsingin Suvilahdessa 27.-28.5.2023. 

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisellä viikolla. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa kulttuuria laidasta laitaan, kestävän kehityksen teemoihin painottuvia keskusteluja ja innostavaa toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa on konsertteja eri puolilta maailmaa, kantaaottavia puheita, satoja näytteilleasettajia sekä ruoka- ja basaarimyyjiä. 

Maailma kylässä -festivaali kokoaa yhteen maapallon tulevaisuudesta kiinnostuneet yksilöt ja yhteisöt ratkaisujen ja tekojen äärelle toukokuussa 2023. Tule mukaan muuttamaan maailmaa ja rakentamaan yhteistä muutosvoimaa! Fingon tuottama ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille.  

Paikkamme on lasten alueella. 

Lisää infoa löydät: https://maailmakylassa.fi

Esiinnymme lasten alueella Break the Fight – Inclusion! -tanssiesityksellä lauantaina 27.5. ja sunnuntaina 28.5. Esityksiä on kaksi kertaa päivässä, klo 13.00 ja 13.50.

Break the Fight – Inclusion! on tanssi-musiikkiesitys, jossa esiintyy yksi maailman parhaimmista naisbreikkareista b-girl T-Flow, monialainen nykytanssija-breikkari Laxa sekä 50centin lämppärinä esiintynyt suomalaisen beatbox-skenen pioneeri Isku. 

Lisätietoja: https://breakthefight.com/elamyspalvelut/

Kesäkuussa suuntaamme Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille! 

Break the Fight! Show Case Battle on mukana Kuopio Tanssii ja Soi festivaalilla Lasten gaalassa 18.6. klo 12.00 ja 14.00. Mukana myös lapsille suunnattu Break the Fight! -breikkityöpaja. 

Kuopio tanssii ja soi järjestetään tänä vuonna 18.-20.6. Festivaali on Pohjoismaiden vanhin ja laajin kansainvälinen tanssifestivaali. Viikon mittaisessa ohjelmassa on monipuolisesti tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä koulutusta. Jo vuodesta 1970 alkaen Kuopio Tanssii ja Soi on tehnyt tanssitaidetta tunnetuksi. Festivaalia on vienyt eteenpäin ilo, intohimo ja halu jatkuvaan kehittymiseen. Tanssi yhdistää yli kieli- ja kansallisuusrajojen ja tuo yhteen ihmisiä mitä erilaisimmista taustoista. Festivaalin vuosiin mahtuu yhteensä lähes tuhat esiintyjäryhmää ja kaksi miljoonaa katsojaa!

Lisää infoa festivaalista: https://www.kuopiodancefestival.fi
Liput löytyy täältä: https://www.kuopiodancefestival.fi/liput-ja-tuotteet

Break the Fight Elämyskauppa on avattu!

Elämyspalvelussa myymme esityksiä, tapahtumia, työpajoja, työhyvinvointipäiviä ym. kahden eri organisaation toimesta. Kaksiorganisaatiomallimme mahdollistaa monipuolisten palvelujen myynnin. Arja Tiili Dance Company tarjoaa ammattitanssiteokset ja niihin liittyvän yleisötyön (työpajat) ja Break the Fight Oy -tapahtuma- ja harrastustoimintaa, koulutuksia, työhyvinvointi- ja tyky-päivätapahtumia. 

Elämyspalvelun alustana toimii Gigle, mikä on tilausohjelmien ja esitysten paketointiin ja välittämiseen rakennettu palvelu.

Tutustu palvelupalettiimme osoitteessa

https://breakthefight.com/elamyspalvelut/

Break the Fight -logo musta

Tavaramerkit:
Break the Fight® on tavaramerkkirekisteröity kulttuuripalvelukonsepti jo vuodesta 2014.
Break the Fight (kuvio+sanat) -tavaramerkki:
Suomalainen tavaramerkki nro 262196
EU-tavaramerkki nro 018207772

Taidenuorisotyö® on tavaramerkkirekisteröity sanamerkki sekä (kuvio + sana) tavaramerkki vuodesta 2023.
Tavaramerkki nrot 285036, 285307 ja 285037

Break the Fight Oy,
Y-tunnus 3134291-9
Toimitusjohtaja
Arja Tiili
+358 50 375 67 28
arja.tiili@breakthefight.com
PL 1, 00981 Helsinki

 

Arja Tiili Dance Company/ Intomieliset ry,
Y-tunnus 2272183-7
Toiminnanjohtaja
Arja Tiili
+358 50 375 67 28
arja@arjatiili.fi
PL 17, 00981 Helsinki

Tilaa uutiskirjeemme

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Arja Tiili Dance Companyn logo
Helsingin kaupungin tunnus.
jasenlogo
Saavutettavampi_harrastus_musta_pysty
HSM_logo_pysty_sininen
Taiteen edistämiskeskuksen logo.
OKM LOGO
LOGO_SILVER_TEXTRIGHT_BLACK_FI_1080x265_434951