BREAK THE FIGHT – BURN THE FLOOR! -tanssiteos ja Arja Tiilin 30-vuotistaiteilijajuhla Keskustakirjasto Oodissa 30.9.2022 klo 18:00. Mukana Hassan Maikal ja ISKU.

Break the Fight – Burn the Floor! -tanssiteos kantaesitetään osana Arja Tiilin 30-vuotistaiteilijajuhlaa ja Break the Fight! -juhlagaalaa Oodin Maijansalissa 30.9.2022. klo 18:00. Teoksen ydinsanomana on tanssin ilo ja hekuma, mikä syttyy oman kehon onnistumisesta liikkeessä, rytmissä ja liikkeen tuottamisessa. Teoksessa yhdistyy nykytanssi ja katutanssi sekä livemusiikki, rummut ja saksofoni.

 

Burn the Floor!– teoksen lähtökohtana lavaesitykselle ovat urbaanit kadut, lapsuuden muistot ja rytmit, tanssi joka nosti meidät valoon. Meistä tuli toimistotyöntekijöitä, asianajajia, siivoojia ja tanssijoita, mutta se mikä lopulta tuo meidät yhteen, on tanssi ja rytmi. Niistä tämä teos on tehty. Laitetaan lattia allamme palamaan! Muistot ovat kuin paloarpia, sellaisia joita kannamme sisällämme päiviemme loppuun. Mutta rytmi saa meidät jatkamaan. Päivien rytmi, hengityksenvrytmi, kehojemme rytmi.

Teoksen ydinsanomana on tanssin ilo ja hekuma, mikä syttyy oman kehon onnistumisesta liikkeessä, rytmissä ja liikkeen tuottamisessa. Teoksessa yhdistyy nykytanssi ja katutanssi sekä livemusiikki, rummut ja saksofoni.

Tule kokemaan tanssitaiteilija ja koreografi Arja Tiilin 30-vuotistaiteilijajuhla ja Break the Fight!– juhlagaala. Ohjelmassa on uusi kantateos Break the Fight – Burn the Floor!, joka breikkaa koulukiusaamista vastaan ja vie myös väkivallattomuuden sanomaa kouluille hip hop- kulttuurinkeinoin koulukiertueilla. Juhlassa esiintyy BTF-toiminnan artisteja ja katukulttuurin huippuja, kuten kovassa nousussa oleva rap-artisti Hassan Maikal ja ISKU, jotka ovat on esiintyneet jo vuosia Break the Fight! -tapahtumissa.

”Hip hop -kulttuuri on osa omaa taiteellista kiinnostustani tanssitaiteen tekijänä koska koen sen olevan osa omia juuriani ja historiaani kaupunkilähiöstä ja näin ollen osa elämäntapaani taiteilijana. Yksinkertainen taustalla oleva motivaatio ja eetos on siis ollut henkilökohtainen kiinnostus hip hop -kulttuurin ja näyttämötanssitaiteen yhdistämiseen sekä eklektiseen tapaan suhtautua teosten tekemiseen ja niiden maailmoihin. Haluan antaa nuorille kokemuksen taiteesta vaihtoehtona käsitellä erilaisia tunteita ja kokea onnistumista ja omanarvon tunnon kasvua taiteen tekemisen ja kokemisen kautta. Koska itselleni tanssitaide oli eheyttävä ja elämää rikastuttava asia, haluaisin, että se voisi olla sitä myös muille lapsille ja nuorille, etenkin sellaisille, joilla ei ole muutoin mahdollisuutta päästä tanssitaiteen ja harrastusten pariin sosiaalisen tai muun aseman takia.” –Arja Tiili

Niin Arja kuin Hassan ovat molemmat kotoisin betonilähiöistä Itä-Helsingistä. Hassan Kontulasta ja Arja Myllypurosta. Break the Fight! BTF-Mahdollisuus kuulua -hanke 2018-2022 oli paluujuurille Itä-Helsinkiin, jonne veimme maksutonta hip hop-kulttuurin harrastus- ja taidekummitoimintaa kouluille ja nuorisotaloille. Break the Fight® Breikkaa koulukiusaamista vastaan on Arja Tiili Dance Companyn käynnistämä taidetoimintamalli, jossa koulukiusaamista ja syrjäytymistä ehkäistään katukulttuurin ja näyttämötaiteen keinoin. Break the Fight®– toiminta ammentaa inspiraatiota hiphop-kulttuurista. Lapsille ja nuorille tarjotaan maksuttomia mahdollisuuksia luoda, onnistua ja liikkua yhdessä.

  • Konsepti ja ohjaus: Arja Tiili
  • Tanssi ja liikemateriaali: Kimmo Korpela, Roman Tinovskyi-Hibalov ja Pinja Grönberg
  • Rummut: Benjamin Nylund
  • Saksofoni: Antti Vauhkonen
  • Valot: Jere Mönkkönen
  • Kuvat: Katja Tähjä ja Petri Juola

Burn The Floor!

Break the Fight -logo musta

Tavaramerkit:
Break the Fight® on tavaramerkkirekisteröity kulttuuripalvelukonsepti vuodesta 2014.
Break the Fight (kuvio+sanat) -tavaramerkki:
Suomalainen tavaramerkki nro 262196
EU-tavaramerkit nrot 018207772 ja 018953373

Taidenuorisotyö® on tavaramerkkirekisteröity sanamerkki sekä (kuvio + sana) tavaramerkki vuodesta 2023.
Tavaramerkki nrot 285036, 285307 ja 285037

Break the Fight Oy,
Y-tunnus 3134291-9
Toimitusjohtaja
Arja Tiili
+358 50 375 67 28
arja.tiili@breakthefight.com
PL 1, 00981 Helsinki

Tilaa uutiskirjeemme

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Helsingin kaupungin tunnus.
HSM_logo_pysty_sininen
OKM LOGO
jasenlogo
Taiteen edistämiskeskuksen logo.
Saavutettavampi_harrastus_musta_pysty
LOGO_SILVER_TEXTRIGHT_BLACK_FI_1080x265_434951